Om oss

Historien om oss och våra djur

 

Uffe och jag träffades hösten 1999 genom vårt gemensamma motorcykelintresse. Både Uffe och jag har barn på var sitt håll, numera vuxna och några med egna barn. Hösten 2000 köpte vi ett underbart litet ställe i Björndalen utanför Tollarp. Under åren som vi bodde i Björndalen hade vi ett antal olika djur, tre blandrashundar, tre katter, två halvblodshästar, en tinker och en minigris, Nasselina, som var mer hund än gris.  Fram till år 2007 hade vi endast  blandrashundar och lite hästuppfödning.

Jag har alltid varit intresserad av rasen Shar Pei, dessa bedårande skrynkelhundar. Under hösten 2007 var Uffe och jag ute och tittade på Shar Pei hos en uppfödare utanför Kristianstad. Vi fortsatte att titta vidare på olika Shar Pei uppfödares hemsidor och hittade till slut en uppfödare i Skurup som hade tre kullar valpar som alla var leveransklara i december 2007. Givetvis var vi helt sålda när vi åkte och tittade på dessa underbara skrynkliga små knyten. Det blev bestämt att vi skulle köpa en liten tjej med det ståtliga namnet Jokidalens Ouang de Amazing Grace, Majzan.

 

Vi läste all litteratur vi kunde komma över som handlade om Shar Pei och när vi hämtat lilla Majzan gick vi, efter en tid, en valpkurs med henne. Vi höll kontakten med uppfödaren hela tiden och våren 2008 var där en uppfödare i Svedala som hade två hanvalpar till salu. Vi åkte dit för att titta på dem och vi smälte direkt. I mars 2008 hämtade vi Shar Pei nr 2, CayCico´s Big Bang Believer, Buster.

Plötsligt hade vi fyra hundar hemma, varav två gamla, 10 år, blandraser som nog tyckte att det började bli stökigt.

Hösten 2008 hade Majzan´s uppfödare parat en creme tik med en chokolad hane och det blev några svarta och några creme valpar. Så då blev det Shar pei nr 3, lilla underbara Zambassadourgårdens Sang de Kattja, Kattja.  Majzan och Kattja blev alltså starten på vår kennelverksamhet.

2010 blev året då vi fick vårt kennelnamn och det var vår älskade Buster, maskoten, som fick ge sitt namn till denna. BIG BELIEVER´S KENNEL.

 

Under senhösten 2011 började vi leta efter ett större ställe och hittade en underbar trelängad gård i Nävlinge ca 25 km från Kristianstad och 10 km från Hässleholm. Boningshuset är på ca 200 kvm, ena längan relativt ny och vinterisolerad och andra längan har två engelska boxar, verkstad och garage med vedbod. Den vinterisolerade längan är nu inredd med fyra stycken hundboxar med utgång från var och en till stora rastgårdar på baksidan. Inne i boningshuset finns separat valprum med egen utgång till rastgård och uteveranda.

 I stallängan har vi nu inrett två hundboxar med egen utgång till rastgårdar så att alla våra hundar får ordentligt med utrymme. Dessutom är det skönt att kunna placera besökshundar i ett hus för sig.

 

Vi har en stor kärlek för Shar Pei med färgen blå och några av våra Shar Pei är blå eller bärare av blått.

Vi följer SKK:s regler för hunduppfödning och deltar i SKK:s ögonprojekt. Våra avelsdjur testas även för SPAID (autoimmun sjukdom).

För oss är det också viktigt att få fram hundar med rasens karaktär men ändå så hälsosamma som möjligt dvs inte för mycket rynkor och öppna fina ögon utan problem. Vårt mål är att få fram trevliga, hälsosamma, positiva Shar Pei som blir bra familjehundar.  

MONICA BERGER NILSSON

 

NÄVLINGE 2475

 

28893 NÄVLINGE

 

monica@sharpei.se

 

0733-766059

BIG BELIEVERS KENNEL

 

NÄVLINGE 2475

 

288 93 NÄVLINGE

 

info@sharpei.se

UFFE NILSSON

 

NÄVLINGE 2475

 

288 93 NÄVLINGE

 

uffe@sharpei.se

 

0733-367304